top of page
Järvenpää, kerrostalo.jpg

RAKENNUSTYÖN TARKKAILU

Rakennustöiden tarkkailija on osa uudisrakennustyömaan laadunvarmistusta

Uuden asunnon ostaminen on suuri hankinta. Uudisrakentaminen pitää aina sisällään mm. työmenetelmiin ja käytettyihin materiaaleihin liittyviä riskitekijöitä. Riskitekijöiden työnaikainen havaitseminen on ostajan kannalta ensisijaisen tärkeää, hyvän lopputuloksen varmistamiseksi. Asuntokauppalaki tarjoaa ostajille mahdollisuuden valita omaksi edustajakseen rakennustyön tarkkailijan. Rakennustyön tarkkailijalla on oikeus päästä työmaalle ja saada osakeyhtiöltä ja perustajaosakkaalta nähtäväkseen tiedot, kuten muun muassa urakkasopimuksen, piirustukset ja työselitykset, jotka tarvitaan työn edistymisen seuraamiseksi.

Rakennustyön tarkkailijan tehtävänä on seurata, että rakentaminen tapahtuu sopimuksen mukaisesti niin laadullisesti kuin aikataulullisesti. Tarkkailija voi neuvotella rakennustyön suorittajan tai tämän edustajan kanssa ja tehdä tarpeelliseksi katsomansa huomautukset ja ehdotukset.

Rakennustyön tarkkailijana laadimme ostajille työmaakäyntien pohjalta valokuvalliset raportit, joissa työmaalla tehdyt havainnot on selkeästi esitetty. Tarkkailija ei ole kohteen valvoja, eikä hänellä ole määräysvaltaa asunnon myyjää/rakentajaa tai ostajia kohtaan. Osakkeenostajien tulee päättää, antavatko tarkkailijan havainnot tai huomautukset aihetta toimenpiteisiin.

Rakennustyön tarkkailija on asukkaiden (ostajien) kannalta tärkeä osa uudisrakennustyömaan laadunvarmistusta. Ota meihin yhteyttä, varmistetaan yhdessä uudisrakennuskohteen laadullinen onnistuminen.

Kysymyksiä rakennuttamis- ja projektinjohtopalveluihimme liittyen? Ota yhteyttä!

IMG_7493-01.jpeg

Ismo Sädekari

Toimitusjohtaja, projektinjohtaja

040-512 7711

ismo.sadekari@projektinuotit.fi

 

Ismo Sädekari vastaa yrityksen toiminnasta. Hän on toiminut asuinrakennus-, koulu-, toimisto- ja erikoiskohteissa päävalvojana, työpäällikkönä ja projektipäällikkönä.

bottom of page